OBORNIKI. II Festiwal Smaków Food Trucków sprzed dwóch lat wraca do Obornik.
Już w weekend 17 i 18 lipca, w godzinach 12-21, ponownie powstanie okazja do kulinarnego świętowania. Tym razem na kąpielisku miejskim Żwirki zaparkują mobilne restauracje.
Przyjadą z wielu miast, by ponownie zabrać gości wydarzenia w kulinarną podróż. Nie opuszczając Obornik będzie można poznać smaki Europy, Azji czy Ameryki.
Będą m.in. azjatyckie makarony z woka, węgierskie langosze, hiszpańskie churrosy czy meksykańskie quesadille. Zapowiada się zatem wyjątkowo smaczne wydarzenie.
Jak co roku organizatorzy stawiają na jakość, różnorodność i bezpieczeństwo. Wystawcy, którzy biorą udział w Festiwalu Smaków Food Trucków, działają z pasją i wkładają w swoje potrawy dużo serca. Są przekonani, że wysoka jakość wszystkich składników to klucz do zadowolonych klientów.
Spragnionym typowej streetfoodowej kuchni z pewnością nie zabraknie burgerów w coraz to nowszych odsłonach czy belgijskich frytek, które dwa lata temu robiły na obornickim Rynku prawdziwa furorę
Jeśli nie frytki, to może kuchnie z różnych zakątków świata zadowolą podniebienia tych, którzy zechcą w połowie lipca odwiedzić Żwirki.
Po solidnym posiłku, obowiązkowo nadejdzie czas na deser.
W foodtruckowych menu znajdą się m.in. hiszpańskie churrosy, owoce w czekoladzie i tajskie lody.
Ze względu na pandemię, wszyscy wystawcy zobligowani są do przestrzegania aktualnych obostrzeń dotyczących gastronomii. Potrawy będą przygotowywane z zachowaniem pełnego reżimu sanitarnego. Organizatorzy dokładają wszelkich starań, by pobyt na wydarzeniu był bezpieczny i komfortowy.