Sprawozdanie spółki komunalnej

RYCZYWÓŁ. Prezes Spółki Komunalnej, Maciej Kozłowski złożył przed radą gminy sprawozdanie o inwestycjach prowadzonych przez spółkę. Trwają modernizacje, realizowane są nowe inwestycje.
Przedstawił też działanie zarządzanej przez spółkę sali sportowej, jej godziny pracy, działanie obsługi, system ulg na kartę seniora. Radni wysłuchali go z zainteresowaniem. Przewodniczący Michał Bogacz stwierdził, że: Woda w Brzeźnie jest obecnie droższa niż w Ryczywole, więc skończyła się im kreatywna księgowość.
Powołanie ryczywolskie spółki komunalnej okazało się sukcesem i wejściem w XXI wiek. Spółka ma już znaczący majątek, własny sprzęt, instalatorów i potencjał do rozwoju. Choć fakty te były źródłem zadowolenia dla ryczywolskich radnych, Łukasz Krzyśko, jako jedyny miał odrębne zdanie i ostrzegał zebranych: – Ceną wody podnieśliśmy i przez kolejne dwa lata będziemy ją podwyższać bo Wody Polskie to nam regulują. Wójt Renata Gembiak Binkiewicz go sprostowała. – Wody Polskie ceny wody jedynie urealniają.