Obornicka tłocznia w Sieci Dziedzictwa

OBORNIKI. Obornicka tłocznia soków Frankfood z siedziba przy ulicy Łukowskiej otrzymała właśnie certyfikat członkostwa w prestiżowej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. To niewielkie przedsiębiorstwo zagościło na ziemi obornickiej stosunkowo niedawno, tym bardziej cieszy jego sukces.
Produkuje naturalnie mętne soki tłoczone ze świeżych owoców lub warzyw. Dzięki badaniom laboratoryjnym opracowali indywidualną metodę pasteryzacji swych produktów, a stosowana przez Frankfood technologia pozwala zachować w sokach najwyższe walory smakowe i zdrowotne. Soki są pakowane zarówno w małe buteleczki, jak i w duże opakowania kartonowe. Występują jako soki czysto jabłkowe oraz soki mieszane. Dzięki własnemu centrum magazynowemu mogą być sprawnie dystrybuowane do każdego miejsca i do każdego odbiorcy.
Doceniał to wicemarszałek Wielkopolski Krzysztof Grabowski, który wyróżnił Frankfood certyfikatem wielkopolskiego Dziedzictwa Kulinarnego za sok jabłkowy, gruszkowy oraz z buraka i z rabarbaru.

Podobne artykuły