Wyróżniona kulinarna alchemia

OBJEZIERZE. Miło nam donieść o niewątpliwym sukcesie uczniów z Zespołu Szkół w Objezierzu w czasie krajowej edycji konkursu „Nauki Przyrodnicze na Scenie”. Przez dwa dni w gmachu Wydziału Fizyki Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu ponad 300 uczniów ze szkół z całego kraju zaprezentowało swoje niekonwencjonalne projekty związane z nauczaniem nauk przyrodniczych. 

Nad  pełną entuzjazmu i zapału drużyną z czuwali Kazimierz Paprzycki, Małgorzata Kubiak i Hanna Dekiert. Magdalena Wendlandt, Paulina Wardęga, Daniel Sierszchuła i Eryk Gomoński zdobyli wyróżnienie w kategorii „demonstracje”. Pokazana przez objezierską młodzież kuchnia molekularna łącząca w sobie wiedzę chemiczną i fizyczną ze szczyptą humoru wzbudziła ogromny aplauz wśród publiczności jak i zgromadzonego szacownego jury. Zwycięzcy i ich opiekunowie dziękują za naszym pośrednictwem osobom które okazały nam pomoc w przygotowaniach do konkursu, szczególnie panu Piotrowi Stykale z firmy Edano.

Podobne artykuły