Kurczak w rosole

OBJEZIERZE. W Zespole Szkół w Objezierzu odbyła się już tradycyjnie kolejna, VI edycja konkursu gastronomicznego, tym razem pod hasłem „Kurczak na stole nie tylko w rosole”. Odbyła się też II edycja konkursu na aranżacje stołu, której tematem przewodnim była „Kolacja w morskich głębinach”. Najlepsi uczniowie zdobyli nagrody ufundowane przez starostwo a także przez sponsorów prywatnych. 

I miejsce zdobyła Jagoda Łuczak z Zespołu Szkół w Rokietnicy, filia w Murowanej Goślinie za danie „Wiosenna niespodzianka”, II miejsce przypadło w udziale Michalinie Urbaś z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Jarocinie, która przygotowała „Udko w wiosennym powiewie”, natomiast III miejsce zdobył Bartosz Łopata z Pniew za danie „Stożki pistacjowe w zielonej pierzynce”. Najlepszy uczeń z Zespół Szkół w Objezierzu, Piotr Czerw, musiał zadowolić się jedynie wyróżnieniem za „Kacze hokus pokus”. W kategorii aranżacja stołu druga była Adrianna Sobczak z Zespołu Szkół w Objezierzu. Wyróżnienie publiczności otrzymała Kinga Chlebda z Objezierza.

Podobne artykuły